Adielsson och Bengtsson kör för seger i Karlskrona

På lördag kommer Mattias Adielsson och Maja Bengtsson köra den tredje deltävling i den SM-serie som avgörs med tävlingar av sprintkaraktär på grusunderlag. Deras M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2 har presterat på topp de senaste tävlingarna och de kommer att köra för segern

– Vi har ett bra flyt nu och jag tror det är helt rätt att försöka köra många tävlingar. Det här är helt annat än en vanlig deltävling i Rally-SM. Det här är kort och intensivt, finns inget utrymme för misstag, säger Mattias Adielsson.

Tävlingen på lördag avgörs på en 7 km lång specialsträcka som körs tre gånger. Tävlingens serviceplats och högkvarter är vid NKT Arena i Karlskrona. Specialsträckan går i omgivningarna på gångavstånd från serviceplatsen.

– Vi kommer att gå för segern, men självklart är nästa helg med Västrallyt i Trollhättan det viktiga. Vi fortsätter med den här serien och jag har märkt att det är bra för tempot med så här korta och intensiva tävlingar, det finns även bra möjligheter att experimentera med olika inställningar på bilen, avslutar Mattias Adielsson.

Det finns tre olika serier som korar svenska mästare i rally. En serie med korta asfaltstävlingar, en serie med korta grustävlingar och sedan den vanliga serien med längre tävlingar oftast över två dagar.

Tidsplan Lördag 27 augusti

Start                   11,00

Målgång            14,00