Andraplats för Mattias Adielsson i helgens Rally-SM

Årets andra deltävling av Rally-SM avgjordes i helgen i skogarna runt Älmhult. Efter en händelserik tävling slutade Mattias Adielsson och Andreas Johansson på andraplats, vilket även innebär att de nu ligger på silverplats i Rally-SM. Förhållandena var mycket svåra med ett ihållande regn första dagen och tuffa vägar under avslutningsdagen.

Det har varit en riktigt tuff och svår tävling. Vi har åkt på i ett stabilt tempo under dagen utan att ta för stora risker. Det började i fredagskväll med en sträcka i hällregn och mycket vatten i spåren. Tyvärr fungerade inte startsystemet på bilen i starten på sträckan så vi var tvungna att starta om bilen, där försvann ett 10-tal sekunder direkt, och humöret, säger Mattias Adielsson

Sent i tävlingen var vi först fram till en olycka med en annan tävlande och sådant är alltid jobbigt, vi är väldigt glada att Dennis och Johan mår bra efter det som hänt. Alltid svårt att ladda om efter en sådan upplevelse utan man vill bara se de sista målskyltarna och avsluta tävlingen så fort det går. Nu ser vi fram mot nästa deltävling som är om två veckor i Hässleholm. Jag känner att det går bättre och bättre vi börjar hitta rätt och farten kommer att komma, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat South Swedish Rally 2021

1.PG AnderssonÅrjängs MKFord Fiesta Rally 236:20,4
2.Mattias AdielssonGöteborgs MFFord Fiesta Rally 2+1:06,3
3.Thomas ThunströmLudvika MSSkoda Fabia Evo+1:44,4

Ställning Rally-SM Internationella 4 WD

1.PG AnderssonÅrjängs MK60 poäng
2.Mattias AdielssonGöteborgs MF31 poäng
3.Thomas ThunströmLudvika MS29 poäng