Mattias Adielsson kör Rally-VM för M-sport Ford WRT

Mattias Adielsson och David Arhusiander kommer till start i Rally Sweden för M-sport Ford WRT och tävlar om märkespoäng i WRC 2. Bilen blir en Ford Fiesta Rally2 och den kommer under tävlingen att skötas tillsammans av Adielsson Motorsport och M-sport Ford WRT. Adielssons ordinarie kartläsare Maja Bengtsson kommer inte att åka med Adielsson denna gång, Mattias förklarar varför.

I Rally-VM måste kartläsaren ha körkort och Maja kommer att få sitt körkort under hösten. Vi har på alla möjliga sätt försökt att få dispens i körkortsfrågan men de har varit stenhårda. Maja kommer att vara med under hela tävlingen och stötta på alla andra sätt. Jag är tacksam att David Arhusiander kommer att åka med istället, det är en mycket kompetent och duktig kartläsare, säger Mattias Adielsson.

Rally Sweden har i år flyttat till Umeå och VM-förarna kommer att ställas inför helt nya vägar, vilket blir intressant att se hur de klarar av. Rallyt kommer att bli snabbare än de tidigare upplagorna som körts i Värmland. Vägarna runt Umeå har använts många gånger i Rally-SM vilket kan gynna de inhemska förarna. Rally Sweden avgörs 24 – 27 februari.

Sist vi var här och körde i Rally-SM vann vi, att upprepa det med det här motståndet kommer att bli en utmaning. Vårt största mål är att ta så många märkespoäng som möjligt för Ford. Senast jag körde Rally Sweden var 2018 och det här är en tävling man alltid vill åka, VM på hemmaplan, det är häftigt, avslutar Mattias Adielsson.