Mattias Adielsson och Maja Bengtsson i guldstrid

På lördag är det dags för finaltävling i den serie som heter Rally-SM Grussprint 2022. Mattias Adielsson och Maja Bengtsson kommer till start med deras M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2 för att försöka vinna serien.

Vi hade från början ingen plan på att köra den här serien, utan började med några tävlingar för att få upp tempot efter vårt uppehåll under våren. Nu när vi har chans på en medalj känner vi att vi vill ta den möjligheten, säger Mattias Adielsson.

Sprinten, som heter Rally Xplosion, kommer att avgöras på Västerås Motorstadion och den korta sprintsträckan körs fyra gånger. Underlaget kommer att vara blandat grus och asfalt vilket kan bli en utmaning för de tävlande.

Vi kommer givetvis göra vad vi kan för att vinna tävlingen och guldmedaljen. Det kommer inte bli lätt för det är ett riktigt bra startfält. Jag tror den här korta och explosiva sträckan passar oss ganska bra så vi kommer till Västerås med stora förväntningar, avslutar Mattias Adielsson.

Det finns tre olika serier som korar svenska mästare i rally. En serie med korta asfaltstävlingar, en serie med korta grustävlingar och sedan den vanliga serien med längre tävlingar oftast över två dagar.

Tidsplan Lördag 8 oktober

Start 09,00
Målgång 14,00

Tabell (5/6 deltävlingar)

  1. Jonas Åkesson Karlskrona 68
  2. Mattias Adielsson Göteborg 63
  3. Jonna Eson Brådhe Nyköping 61