Stark andra plats för Mattias Adielsson i Skilling 5

Den andra deltävlingen, i den serie som heter Rally-SM Grussprint, avgjordes under lördagen i Hestra. Mattias Adielsson och Maja Bengtsson kom på en stark andra plats. Tävlingen var en sprinttävling som ingår i Rally-SMs serie för sprinttävlingar på grus. Kort och intensiv tävling där arrangemanget var perfekt. En riktigt bra specialsträcka på 6 km skulle köras tre gånger. De visade dock till slut att deras M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2 fungerar riktigt bra och de vann sista sträckan.

Vi är mycket nöjd med dagen, en stor eloge till arrangören för en så bra tävling, allt fungerade perfekt för oss tävlande. Jag tycker att vi är på rätt väg och att farten som vi har är bra. Idag räckte det inte till seger men vi var snabbast på sista vändan och det är det vi tar med oss till Fagersta, säger Mattias Adielsson och fortsätter.

Nu har vi en trygghet i bilen och det känns mycket bra. Vi har kört utan att ta några större risker idag och med lite finjusteringar på bilen kommer det här bli mycket bra, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat

1, Jonas Åkesson                        Karlskrona          9,50,6
2, Mattias Adielsson                 Göteborg               +2,9s
3, Mattis Olsson                         Älmhult               +20.5s