Sträckseger och en fjärdeplats för Mattias Adielsson i Rally Arvika

Mattias Adielsson med kartläsaren Maja Bengtsson kom på fjärde plats i den tredje deltävlingen av årets Rally-SM. En stabil insats i comebacken med en sträckseger och en andra plats på en sträcka, resulterade i fjärde plats i tävlingen.

Det känns riktigt bra. Vi har åkt på i vårt tempo och haft så himla kul. En sträckseger på SS8 och en andra tid på SS6 visar att vi hänger med de bästa och att bilen är riktigt bra. Hela teamet har jobbat hårt efter den tunga vintersäsongen vi hade, så vi är många som är glada idag och inte minst känna sig delaktiga i det vi gör.

Samarbetet i bilen fungerar också mycket bra och jag är imponerad av Majas notläsning, hon är en riktig talang, säger Mattias Adielsson.

Nästa tävling blir rallysprinten under SM-Veckan i Linköping. Det ska bli roligt och utmanande. Sprint är något helt annat än vanliga rallyn, där gäller det att vara på hugget direkt. Vi kommer dit med gott självförtroende och inställningen kommer åter vara att ha så roligt som möjligt för då vet vi att tiderna blir bra, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat Rally Arvika

  1. Per-Gunnar Andersson Årjängs MK Ford Fiesta 44:28,6
  2. Pontus Tidemand SMK Eda Skoda Fabia +23,5s
  3. Jonas Åkesson Karlskrona AK Skoda Fabia +38,5s
  4. Mattias Adielsson Göteborgs MF Ford Fiesta +46,7s
  5. Jari Liiten Sandvikens MK Skoda Fabia +53,2s