Andraplatsen i EC Snapphanerally gör att Adielsson är med i guldstriden

Årets näst sista deltävling av Rally-SM avgjordes i helgen i Hässleholm med EC Snapphanerally. M-sport supportade Ford Fiesta Rally2-föraren Mattias Adielsson och Andreas Johansson var endast en vattenplaning och en backning från segern. Andraplatsen och segern på powerstagen gör dock att Adielsson är med i guldstriden inför avslutningen om två veckor.

När vi körde den sjunde specialsträckan hällregnade det och vi fick vattenplaning i spåren inför ett vägbyte, vi var tvungna att backa där så vi förlorade mycket tid. Det är sådant som händer i rally, säger Mattias Adielsson.

Vi har åkt på riktigt hårt och verkligen utnyttjat bilen och vägen till max. Sista specialsträckan som också var powerstage, Hovdala, gjorde vi en riktig satsning på. Vi var 8 sekunder från segern innan den och lyckades ta in fyra sekunder, det räckte inte riktigt men känslan vi tar med oss från den sträckan är riktigt bra. Vi avslutar tävlingen på topp och självförtroendet är högt nu.

Vi har lärt oss bilen mer och mer under året och nu börjar vi hitta rätt, det finns dock en växel till som vi ska plocka fram till finalen så vi tittar uppåt i tabellen, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat EC Snapphanerally

1.Jonas ÅkessonKarlskrona AKFord Fiesta R545.33,8
2.Mattias AdielssonGöteborgs MFFord Fiesta+4,2
3.Christoffer HaglundSMK NyköpingSkoda Fabia R5+28,8

Ställning Rally-SM Internationella 4 WD

1.PG AnderssonÅrjängs MK60
2.Mattias AdielssonGöteborgs MF54
3.Jonas ÅkessonKarlskrona AK41