Guldjakt för Mattias Adielsson i Rally-SM

Nu i helgen kommer årets Rally-SM att avgöras, då det är dags för den sista deltävlingen, Göhlins Skilling 500, i Skillingaryd. Mattias Adielsson och Andreas Johansson kommer ta chansen att slåss om den ädlaste medaljen med sin M-sport supporterade Ford Fiesta Rally2.

– Det är ganska enkla förutsättningar för oss, vi måste var med i toppen för att ha chans på guldet och gissa om vi kommer att ladda. Vi har ingen press på oss att åka taktiskt, det får andra ha, säger Mattias Adielsson.

Göhlins Skilling 500 består av 15 specialsträckor som avgörs under fredag och lördag. På fredag körs fyra sträckor och förutsättningarna är då mörkerkörning. Ett moment som inte längre är så vanligt. Under lördagen körs de avslutande specialsträckorna och tävlingen beräknas var färdig klockan 17, då har det avverkats totalt 11 mil på de 15 specialsträckorna.

– Känslan är helt rätt efter EC Snapphanerally, där visade vi att vi kan vara snabbast. Nu gäller det att vi verkligen är fokuserade och följer vår plan. Planen för tävlingen är ganska enkel full fart från början och sedan öka. Vi har allt att vinna och inga tankar på taktik, det motiverar oss att kunna gå för fullt, avslutar Mattias Adielsson.