Mattias Adielsson jagar SM-Guld i Rally-SM

På fredag startar Rally Arvika som avslutar årets Rally-SM. Göteborgaren Mattias Adielsson och Bosse Holmstrand finns på startlinjen med sin Yokohama skodda Toyota Corolla och målsättningen är att vinna. Efter en lite trög inledning av säsongen har det mesta fallit på plats på slutet och nu finns chansen på SM-Guld.

  • Det har verkligen blivit tajt på slutet, vi har hela tiden krympt avståndet till ledaren och nu saknas det bara tre poäng för oss. Nu gäller det att fokusera och göra sitt yttersta., säger Mattias Adielsson.

Rally Arvika kommer att avgöras över två tuffa dagar. Den första dagen (fredag) kommer tre specialsträckor köras och sedan på lördagen går de resterande sju sträckorna. Vägarna i Värmland brukar vara utslagsgivande men Adielsson har med sig en bra känsla från förra årets tävling då det gick mycket bra. Tävlingen avslutas på lördag när sista sträckans målgång är vid klockan 15.

  • Vi kommer köra i vårt vanliga tempo, det vill säga full gas från start. Sedan får vi se hur långt det räcker, vi kommer dock göra vårt yttersta för att vinna. Målet är helt klart ett SM-guld, avslutar Mattias Adielsson.

SM-tabell efter deltävling 4

  1. Emil Karlsson Hällefors MK 87p
  2. Mattias Adielsson Göteborgs MF 84p
  3. Johan Lundqvist SMK Trollhättan 68p