Mattias Adielsson vinner BILAM Mästarmötet – Tredje deltävlingen i Rally-SM Grussprint

Redan på den första specialsträckan visade göteborgaren Mattias Adielsson tillsammans med kartläsaren Bosse Holmstrand att målet var att ta den tredje raka vinsten i Rally-SM Grussprint serien. Deras Yokohama försedda Toyota Corolla fungerade perfekt och de höll en god marginal mot tvåan genom hela tävlingen.

Vi gjorde en bra satsning redan på första sträckan och kunde sedan behålla den underbara känsla vi fick direkt på den sträckan genom hela tävlingen. Vi hade som mål att vinna denna tredje deltävling, för att i slutet av säsongen vinna SM-Guld, säger Mattias Adielsson.

Millebygden raceway passade otroligt bra till denna tävling, som blev kompakt och rolig, med en härlig inramning där det är nära till allt. Vi är väldigt nöjda med resultatet och kände att bilen med Yokohamadäcken gick precis som vi önskat oss. Detta var en bra uppstart efter semestern och nu laddar vi vidare mot höstens utmaningar, avslutar Mattias Adielsson.

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är en kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna vanligen på en sträcka, runt 3-5 kilometer, som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagt bästa tiden.

Resultat BILAM Mästarmötet

  1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 9:37,5
  2. Daniel Röjsel Anderstorp Racing Club +8,9s
  3. Robert Karlsson Ljungby MK +14,4s

Länk till komplett resultat

Aktuell poängtabell 2WD Rally-SM Grussprint 2023

  1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 75p
  2. Daniel Röjsel Anderstorp Racing Club 66p
  3. Joacim Kristiansson SMK Hörby 50p