Årets andra SM-guld i rally för Mattias Adielsson

Under lördagen bärgade Mattias Adielsson och Bosse Holmstrand sitt andra SM-guld i år. Denna gång var det i grussprint.

  • Det här är helt galet. Vi tar dubbla guld första året i ny bil och ny klass, jag är så oerhört lycklig, säger Mattias Adielsson.

Dackefejden i Kosta kördes över en kort snabb specialsträcka i tre vändor. Adielsson var snabbast inför den sista vändan men då backade han av lite för det räckte att i stort sätt ta bilen i mål för att säkra guldet.

  • Visst hade vi velat vinna tävlingen men guldet kändes viktigare. Backar man av det minsta i det här startfältet är man efter direkt. Bosse och jag är så nöjda över att kunna bjuda tillbaka med ytterligare ett SM-guld till teamet. De ställer alltid upp och alla har jobbat otroligt hårt i år då vi har åkt många tävlingar. Ett stort tack till alla som är med i den här satsningen utan er hade vi inte varit här idag, avslutar Mattias Adielsson.

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är en kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna vanligen på en sträcka, runt 3-5 kilometer, som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagt bästa tiden.

Slutgiltig poängtabell 2WD Rally-SM Grussprint 2023

  1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 119p
  2. Daniel Röjsel Anderstorp Racing Club 108p
  3. Emrik Smedberg Wäxjö MS 74p