Finaltävling i Rally-SM Grussprint för Mattias Adielsson

På lördag är det dags för finaltävlingen i årets Rally-SM grussprint. Mattias Adielsson och Bosse Holmstrand leder serien inför finalen, som avgörs i Kosta. Siktet är inställt på årets andra SM-guld.

  • Helt fantastiskt att vi lyckades med att vinna i Arvika förra helgen. Nu gäller det dock att fokusera på nästa uppgift, säger Mattias Adielsson.

Dackefejden avgörs på en specialsträcka som mäter 6 kilometer, denna sträcka skall köras tre gånger och den sammanlagda tiden räknas. Adielsson leder inför sista tävlingen med 14 poäng, så utgångsläget är mycket bra.

  • Vi fokuserar nu på att göra något riktigt bra på lördag. Det blir full attack från början, det brukar vara enklast att gå in med den inställningen. Även detta guld ska hem till Göteborg, avslutar Mattias Adielsson.

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är en kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna vanligen på en sträcka, runt 3-5 kilometer, som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagt bästa tiden.

Aktuell poängtabell 2WD Rally-SM Grussprint 2023

  1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 97p
  2. Daniel Röjsel Anderstorp Racing Club 83p
  3. Emrik Smedberg Wäxjö MS 63p