Mattias Adielsson jagarSM-ledning i Skillingaryd

Nu till helgen är det dags för den tredje deltävlingen av årets Rally-SM. Mattias Adielsson och Bosse Holmstrand kommer till start i tävlingen i Skillingaryd med ambitionen att vinna och avancera i SM-tabellen.

  • Vi har ett härligt flyt just nu med segern i Hovdalasprinten senast och ett bra South Swedish Rally, så nu ska vi göra vad vi kan för att ta klassegern och klättra i tabellen, säger Mattias Adielsson.

Skilling 500 som tävlingen heter består av hela 15 specialsträckor. Starten sker med fyra specialsträckor under fredagskvällen och sedan är de resterande 11 sträckorna på lördag. Målgången beräknas till klockan 18,00. Det kommer att hända mycket på de krokiga vägarna så det gäller att ha ett högt tempo men passa sig för alla lurigheter. Adielsson har visat att han är en av de snabbaste så förhoppningarna finns om en lyckad tävling.

Jag har börjat lära mig den här Toyota Corollan mer och mer, så jag känner mig riktigt hemma i den. Det är en fantastiskt lättkörd bil och det känns som man kan åka hur fort som helst i den. Jag blir även imponerad av Yokohamadäcken som vi åker i år, fantastiskt fäste både i acceleration och inbromsning. Vi har med oss bra minnen från 2021 när vi senast åkte här, vi blev då trea totalt i tävlingen efter två tidigare världsmästare, nu kommer vi inte vara med så bra totalt i tävlingen men vi ska vara i toppen av vår klass, avslutar Mattias Adielsson.

SM-tabell efter deltävling 2 (South Swedish Rally)

  1. Emil Karlsson Hällefors MK 48p
  2. Oskar Sundell Sandvikens MK 44p
  3. Mattias Adielsson Göteborgs MF 38p